Over CSO | CSO is opgericht in 1990
669
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-669,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-cso,cso,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

OVER CSO

OVER CSO

 

CSO werkt in opdracht van bedrijven zoals Albert Heijn, Stegeman, Bolletje, Plukon, Hak en Struik. Daarnaast deelt CSO kennis door middel van workshops en helpt het bij opzetten van interne panels. Bob Cramwinckel heeft in 1990 de basis gelegd. Als leider van sensorisch onderzoek bij het landbouwinstituut Rikilt, heeft hij zijn ervaring kunnen inzetten bij de oprichting van CSO.

Bob1_400x400

“Smaak is subjectief, toch heeft de ene variant van bijvoorbeeld melkchocolade of rookworst, meer liefhebbers dan de andere. Hoe zit dat? De meeste mensen kunnen smaakverschillen tussen producten betrouwbaar aangeven. Bij liefhebbers van een product is het smaakgeheugen sterk ontwikkeld. De kracht van CSO is om alleen met deze mensen aan de slag te gaan. Producten worden zonder informatie en onafhankelijk van elkaar beoordeeld. In de praktijk blijkt dat deze groep consumenten grote overeenkomsten heeft in smaakvoorkeur. Zo maakt CSO subjectiviteit hanteerbaar.”

BOB CRAMWINCKEL
28

JAAR ERVARING

8012

TOTAAL AANTAL MARKTONDERZOEKEN

4450

Panelleden

CSO overgedragen

In 2016 is CSO overgedragen aan zijn zoon Wessel Cramwinckel. Deze verjonging en de samenwerking met de Wageningse Universiteit heeft geleid tot nieuwe efficiƫnte technieken voor betrouwbare resultaten.

Zorgvuldige panelselectie

Snel resultaat

Ervaring

Scherpe prijs

SMAAK – BOB CRAMWINCKEL

Geur en smaak zijn grootse weldoeners. Ze wijzen de weg naar aangenaam voedsel. Al doende wordt ervaren wat lekker is. En iedereen ontdekt zo zijn persoonlijk patroon. Vandaar het logische spreekwoord ‘over smaak valt niet te twisten’.

BESTEL