Proevers

Draag bij aan een betere wereld en bepaal binnenkort ook de smaak van je favoriete producten in de supermarkt.

Per deelname aan een smaakonderzoek op één van onze testlocaties in Nederland (Wageningen, Utrecht en Vlaardingen) krijg je altijd een cadeaukaart ter waarde van minimaal € 10 (testduur 30/45 minuten).

Inschrijven als proever
Wat doet smaakonderzoek.nl?

smaakonderzoek.nl is een sensorisch marktonderzoeksbureau en onderdeel van ESSENSOR met vestigingen in Wageningen, Utrecht en Vlaardingen. Al meer dan 25 jaar voeren wij dagelijks marktonderzoek uit met groepen consumenten (onze proevers), die daarbij gebruik maken van hun zintuigen (ruiken, proeven, zien, horen en voelen).

Tijdens de testen op onze locaties vragen wij deze consumenten om producten te proeven en/of te beoordelen. Daarnaast komt het voor dat zij de producten thuis beoordelen.

Waarom zou ik mij inschrijven om deel te nemen?

Je kunt zo je mening geven over (nieuwe) voedingsmiddelen of non-food producten. En het is een leuke manier om een klein bedrag bij te verdienen.

Wat verdient het?

De standaardvergoeding voor een test van 30 minuten op één van onze locaties bedraagt Euro 10. Voor een test van 45 minuten Euro 12,50 en voor een test die 60 minuten duurt Euro 15. Bij sommige testen ligt de vergoeding hoger bv. wanneer wij testers zoeken met een zeer bijzonder profiel. Na deelname aan een onderzoek sturen wij je per mail een digitale Keuzekaart via YESTY met daarop het tegoed waar je recht op hebt.  Na ontvangst van de Keuzekaart kun jij deze direct online omzetten in een kaart naar keuze bv. Gall & Gall, Etos, Hema, Bol.com, de Bijenkorf, Rituals en vele anderen.

Wil je nog meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op https://cadeau.yesty.nl/

Heb je vragen over de keuzekaart? Bekijk dan de meest gestelde vragen op: https://cadeau.yesty.nl/klantenservice/

Staat je vraag er niet bij, of heb je andere vraag? Neem dan contact op via: info@yesty.nl / tel: 023 234 0240

Moet ik aan de bepaalde eisen voldoen om mee te kunnen doen aan een smaakonderzoek?

Iedereen mag in principe meedoen, mits je niet ouder bent dan 70 jaar en bij voorkeur woont in Wageningen e/o, Utrecht e/o of Vlaardingen e/o. Ook minderjarige kinderen mogen zich inschrijven.

Mogen er meer personen per huishouden meedoen?

Ja, ieder gezinslid mag zich opgeven als proever

Hoe verloopt een inschrijving?
  • Je vult je persoonlijke gegevens in via de inschrijfpagina
  • Na je inschrijving sturen wij je een e-mail met het verzoek om de inschrijving te bevestigen.
  • Nadat je je inschrijving hebt bevestigt ontvang je van ons een wachtwoord en een loginnaam. Deze gegevens heb je nodig om deel te kunnen nemen aan onze onderzoeken. Tevens krijg je toegang tot je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’ met daarop alle relevante informatie over de onderzoeken, je afspraken etc.. Hier kunt je ook zelf je contactgegevens en afspraken wijzigen. Na ontvangst van je inloggegevens is de inschrijving afgerond.
Wat is een screener?

Zodra wij een onderzoek plannen waarvoor je eventueel in aanmerking komt, ontvang je een e-mail met een link naar een korte vragenlijst (screener). Op basis van de antwoorden bepalen wij of jij (of je kind) tot de doelgroep behoort van het specifieke onderzoek. Vaak zie je in de screener ook al de datum staan wanneer het onderzoek wordt uitgevoerd. Ben je niet beschikbaar op de aangegeven dag, locatie, en/of tijden? Dan hoef je de screener niet in te vullen.

Hoe plan ik een afspraak voor een smaakonderzoek?

Indien je de screener hebt ingevuld en ons systeem heeft jou geselecteerd om mee te doen aan het onderzoek, ontvang je van ons een uitnodiging om je afspraak in te plannen. Klik op de link in de mail om een afspraak in te plannen voor de dag en/of tijdstip die jou het beste uitkomt. Let op: vol = vol! Indien de inschrijving gelukt is ontvang je een bevestiging van de afspraak per e-mail. Je mag meedoen aan ons smaakonderzoek!

Soms komt het voor dat je een uitnodiging hebt ontvangen maar lukt het niet om een afspraak in te plannen. Dit kan twee oorzaken hebben:

  • De tijdsloten voor het onderzoek zijn al volledig volgepland.
  • Er zijn al voldoende personen die in dezelfde doelgroep als jij vallen en net voor jou een afspraak hebben ingepland. (Bijvoorbeeld, mevrouw de Jong (44 jaar) wil zich inplannen nadat zij een uitnodiging per mail heeft ontvangen. Als we voor het onderzoek 25 vrouwen zoeken van 42 tot 65 jaar sturen we voor die doelgroep minstens 30 uitnodigingen, gezien niet altijd iedereen reageert. Op het moment dat mevrouw de Jong een afspraak wil inplannen kan het zijn dat er al 25 vrouwen uit dezelfde doelgroep ingepland staan. Er zijn dan nog wel tijdslots open, maar de doelgroep waar mevrouw de Jong ook toe behoort is op dat moment al voldoende vertegenwoordigd in het onderzoek.
Hoe verloopt een smaakonderzoek?

Wanneer je deelneemt aan een smaakonderzoek, vragen wij je naar een onderzoekslocatie te komen en 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn, zodat wij op tijd kunnen beginnen.

Bij aanvang wordt je in de wachtruimte verwelkomd door een van onze testleiders. Vervolgens krijg je een nummer dat verwijst naar de cabine waarin jij mag plaatsnemen. In de cabine staat een computer waar je op inlogt om toegang te krijgen voor de digitale vragenlijst. Daarna krijg je één-voor-één en na elkaar producten aangeboden om te proeven. Je beoordeelt de producten en geeft jouw mening via de digitale vragenlijst. Een smaakonderzoek duurt gemiddeld tussen de 30 en 90 minuten.

Nadat je de vragenlijst volledig hebt ingevuld, kun je de zaal verlaten. De vergoeding die je ontvangt voor deelname aan het onderzoek volgt zo spoedig mogelijk.

Welke producten mag ik bij smaakonderzoek.nl testen?

Alle producten die tijdens een smaakonderzoek aangeboden worden, voldoen aan de Nederlandse waren-wettelijke vereisten en zijn volstrekt veilig om te eten. Heb je een allergie of volg je een bepaald dieet (bv. door je geloofsovertuiging), dan ben je als consument zelf verantwoordelijk om te achterhalen of je alle aangeboden producten mag eten.

Wat moet ik doen als ik een afspraak heb gemaakt maar toch niet kan deelnemen?

Wijzigingen of annuleringen kun je tot 1 dag voor het smaakonderzoek doorgeven via je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’ via http://www.essensor.nl Op de dag zelf kun je wijzigingen of annuleringen doorgeven via de telefoon of per e-mail.

Hoe vaak kan ik deelnemen aan onderzoeken?

In theorie kun je zo vaak deelnemen als je wilt, mits je in de gevraagde doelgroep zit.

Ik ontvang (bijna) geen uitnodigingen, terwijl ik wel sta ingeschreven, hoe kan dat?

Je valt dan niet (vaak) in de doelgroep die wij zoeken. Dat kan o.a. te maken hebben met je leeftijd of de frequentie waarin je de gevraagde producten gebruikt.

Wat gebeurt er met de onderzoeksgegevens?

Wetenschappers/onderzoekers zetten (opinie)onderzoek in om inzicht te krijgen in de beleving van de Nederlandse bevolking rondom bepaalde thema’s. Op basis van die onderzoeksresultaten worden vaak belangrijke beslissingen genomen. Het kan dus zijn dat je op de radio, televisie of in de krant resultaten aantreft van een onderzoek waaraan je zelf hebt meegewerkt. Zo zie je dat je mening echt invloed kan hebben! Echter, van de resultaten van sommige onderzoeken zal je waarschijnlijk niets terugvinden. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de voorkeur voor een bepaald (nieuw) product dat uiteindelijk niet wordt geproduceerd.

Wat doet smaakonderzoek.nl met mijn gegevens?

Bij inschrijving geef je algemene persoons- en contactgegevens op, zodat wij je kunnen benaderen.

Je kunt erop vertrouwen dat je algemene persoons- en contactgegevens apart worden bewaard van onderzoeksgegevens. Onze opdrachtgevers ontvangen alleen onderzoeksgegevens, nooit persoonlijke gegevens.

Ook kun je erop vertrouwen dat je alleen benaderd wordt voor onderzoek, nooit voor verkoop.

Wij houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, oftewel AVG, en relevante ISO normen en gaan dan ook uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Wil je meer weten over de privacy van je gegevens? Ga dan naar de pagina Privacy Statement.

Jullie vragen ouders/verzorgers om een toestemmingsverklaring te ondertekenen voor deelname van hun kind jonger dan 12 jaar. Waarom?

Bij deelname van een kind jonger dan 12 jaar vragen wij ouders/verzorgers om toestemming te verlenen voor deelname van hun kind voor ieder smaakonderzoek. Hiertoe vragen wij de ouder/verzorger hun kind naar het smaakonderzoek te begeleiden en op onze onderzoekslocatie een toestemmingsverklaring te ondertekenen. Wij vragen deze toestemming, in verband met onze ISO-certificering. In Nederland geldt de leeftijdsgrens van 12 jaar waarop iemand zonder toestemming van ouders/verzorgers uitgenodigd mag worden voor onderzoek. Deze leeftijdsgrens wordt tevens gehanteerd door de MOA Gedragscode Onderzoek en Statistiek en is goedgekeurd door het College Bescherming Persoonsgegevens.

Ik ben mijn loginnaam en/of wachtwoord kwijt. Hoe kan ik die opvragen?

Wanneer je op je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’ via http://www.essensor.nl klikt, verschijnt er een inlogscherm. Onderaan staat in kleine letters Wachtwoord vergeten? Wanneer je hierop klikt, wordt er gevraagd je gebruikersnaam (loginnaam) of (het bij ons bekende) e-mailadres in te vullen. Daarna ontvang je een e-mail met daarin je loginnaam en een automatisch gegenereerd wachtwoord.

Wat moet ik doen als ik mijn persoonlijke gegevens wil wijzigen?

Wanneer je op je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’ klikt, verschijnt er een inlogscherm. Onderaan staat in kleine letters Wachtwoord vergeten? Wanneer je hierop klikt, wordt er gevraagd je gebruikersnaam (loginnaam) of (het bij ons bekende) e-mailadres in te vullen. Daarna ontvang je een e-mail met daarin je loginnaam en een automatisch gegenereerd wachtwoord.

Hoe kan ik zien wanneer ik een afspraak voor een smaakonderzoek heb?

Je kunt op je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’ via http://www.essensor.nl zien wanneer je een afspraak hebt.

Waarom moet ik mijn BSN (burgerservicenummer) doorgeven?

Onze bedrijven Essensor en smaakonderzoek.nl zijn net als alle andere bedrijven verplicht om alle uitgaven (ook onkostenvergoedingen) bij de Belastingdienst te kunnen verantwoorden.

Het enige gebruiksdoel van je BSN is dan ook om het voor onze bedrijven mogelijk te maken om aan onze wettelijke verplichting te voldoen. Je BSN wordt vertrouwelijk behandeld en voor geen andere doeleinden gebruikt.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als consument?

Je geeft eerlijk antwoord op de vragen over jezelf en je gewoontes.

Je komt op tijd bij het onderzoek (uiterlijk 5 minuten van tevoren).

Je zegt op tijd af (uiterlijk 24 uur van te voren) als je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn.

Ten minste 1 uur voor het onderzoek kun je niet roken, koffie drinken en/of kauwgom eten. Dit beïnvloedt namelijk je vermogen om goed te proeven. Ook vragen wij je geen parfum en/of aftershave te dragen. Zo voorkom je dat het reukvermogen van jezelf of je medeproevers wordt beïnvloed.

Worden mijn reiskosten vergoed?

Reis- en/of parkeervergoeding is opgenomen in de vergoeding voor deelname aan het onderzoek en wordt niet apart vergoed.

Hoeveel mag ik bijverdienen als ik regelmatig mee doe aan onderzoeken?

Consumenten zijn niet in dienst bij Essensor of smaakonderzoek.nl  De vergoedingen die wij aan je verstrekken zijn daarom voor ons uitgaven aan derden. Jij als consument kunt de vergoedingen als inkomsten door overige werkzaamheden bij de aangifte opgeven.

Hoe kan ik mijn uitschrijven als consument

Via ‘MIJN ESSENSOR’ of via de link die onder iedere mail staat die je van ons ontvangt.

Ik heb een andere vraag. Waar kan ik met mijn vraag terecht?

Hiervoor kun je contact met ons opnemen via consumenten@essensor.nl. Vermeld in je e-mail je loginnummer, zodat wij je zo snel mogelijk kunnen helpen.

 

Mag ik mijn kind meenemen naar een smaakonderzoek op locatie?

Helaas mogen om gezondheids- en veiligheidsredenen geen kinderen of baby’s aanwezig zijn in de zaal. Kinderen mogen natuurlijk wel (zelfstandig) in de wachtruimte plaatsnemen.