AANMELDEN ALS PANELLID

 

Heb je belangstelling voor het testen van producten? Inschrijven als panellid is mogelijk als je tussen 18 en 69 jaar oud bent en de Nederlandse taal goed beheerst.

 

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met een link naar je persoonlijke profielpagina. Na invulling krijg je regelmatig per mail uitnodigingen voor testen.

 

Je kunt meedoen aan twee typen testen:

Locatietest
Je proeft verschillende producten op ons testcentrum. Dit duurt meestal een half uur en je ontvangt daarvoor een vergoeding.

Thuistest
Je haalt een winkelverpakking van een product op bij ons testcentrum in Wageningen of Utrecht om thuis te testen.

Hoofdlocatie Wageningen:
Marijkeweg 22A
6709 PG Wageningen
(vlakbij de bakkersschool)

Flexibele locatie Utrecht:
Operettelaan 629
3543 BR Utrecht
(in gebouw de Boogh)

Wat zijn de voorwaarden om mee te doen aan de testen van CSO?

Iedereen tussen de 18 en 70 jaar met een goede beheersing van de Nederlandse taal kan zich aanmelden als proever bij CSO.

Ik ben vegetariër, kan ik dan toch meedoen?

Er worden veel verschillende producten getest. In de vragenlijst die je na je inschrijving ontvangt, kun je aangeven wat je wel en niet eet. Ook kun je dat later nog aanpassen op je persoonlijke profielpagina.

Ik eet bepaalde producten niet vanwege een allergie of geloofsovertuiging. Moet ik dat ergens melden?

Je hoeft dit niet aan ons te melden, maar hou hier wel zelf rekening mee. Bij twijfel kun je je beter niet inschrijven of het ons vragen door te reageren op de uitnodigingsmail.

Hoe weet ik wanneer er een test is?

Je krijgt per mail een melding als je in aanmerking komt voor een test. Daarbij zit ook een link om je voor deze test op te geven. Meestal kun je hier een voorkeur geven voor een tijdstip om te komen. 

Hoe weet ik dat ik mag meedoen aan een test?

Als je je hebt opgegeven voor een test, ontvang je na het verstrijken van de deadline een bevestiging of je bent bevestigd of niet. Als je een bevestiging hebt gekregen, rekenen we op je komst. 

Niet iedereen krijgt dezelfde testen aangeboden, hoe zit dat?

Er wordt een selectie gemaakt uit ons panelbestand, gebaseerd op wat je hebt ingevuld bij de vragenlijst, je leeftijd en je geslacht. 

Heeft het zin om snel te reageren op een uitnodiging, om meer kans te hebben op deelname?

Je kunt reageren wanneer je wilt, zo lang dit maar vóór de deadline is. Hierna sluit het aanmeldingsformulier. De deadline staat in de uitnodigingsmail.

Heeft het zin om veel aan te vinken, als er gevraagd wordt wat je zoal eet? Ik eet sommige dingen (bijna) nooit, maar ik lust eigenlijk alles wel.

Vul de vragen naar waarheid in. Je krijgt gerichte uitnodigingen op grond van wat je hebt ingevuld. Wij houden bij welke antwoorden je geeft. Proevers die onrealistische aantallen opgeven, ontvangen geen uitnodigingen. Je krijgt daarvan dan ook bericht met het verzoek om je gegevens te herzien.

Hoe lang duurt het voordat ik weet of ik met een test mee kan doen?

Meestal wordt binnen een paar uur na het verlopen van de deadline bevestigd of je wel of niet mee kan doen met de test. 

Kan ik iemand anders mijn aanmeldformulier laten invullen?

De uitnodiging is voor jou persoonlijk.

Ik ben bevestigd voor een test maar ik ben verhinderd, kan ik iemand anders in mijn plaats laten gaan?

De uitnodiging is alleen voor jou bestemd op basis van de antwoorden die jij hebt gegeven. Als je verhinderd bent, meld dat dan via de mail.

Waar moet ik rekening mee houden als ik kom voor een test?

  • Als je voor het eerst komt, kom dan zeker 10 minuten eerder zodat wij je uitleg kunnen geven over het scoreformulier. Als je komt wanneer de test al begonnen is, kun je niet meer meedoen.
  • Draag geen parfum, lotion of aftershave, ook niet een klein beetje.
  • Kinderen en huisdieren mogen niet meegenomen worden naar de test.

Hoe lang duurt een test meestal?

Een test duurt ongeveer twintig minuten, in enkele gevallen ben je iets langer bezig.  Het duurt nooit langer dan een uur, tenzij dat in de uitnodiging is aangegeven.

Ik wil het liefste samen met mijn partner/vriend(in) komen, kan dat?

Ieder panellid wordt afzonderlijk uitgenodigd en bevestigd. Als je partner voor dezelfde test een bevestiging heeft ontvangen, op een ander tijdstip, dan kunnen we het wel wijzigen. Stuur dan even een mail naar panel@smaakonderzoek.nl

Kun je parkeren?

Er zijn voldoende parkeerplaatsen bij CSO in Wageningen en Utrecht Leidsche Rijn. 

Kan ik meedoen met meerdere testen op één dag?

Wij geven de voorkeur om panelleden maar één keer per dag te laten testen. Bij uitzondering wordt je uitgenodigd om meerdere keren per dag te testen. Als je meerdere keren mee kan doen op een dag, moet er minstens één (test) uur tussen zitten. We hebben geen verblijfsruimte om de tijd te overbruggen. Soms zijn er testen waar het nodig is om op twee dagen aanwezig te zijn, dit wordt in de bevestiging aangegeven.

Wat is de vergoeding voor het testen bij CSO?

Je ontvangt een vergoeding van € 10, direct contant na de test. Het totaalbedrag van wat je hebt ontvangen wordt na afloop van een kalenderjaar aan de belastingdienst doorgegeven.

Hoe wordt de vergoeding doorgegeven aan de Belastingdienst?

Eenmaal per jaar (begin februari) wordt een optelsom gemaakt van wat je het afgelopen jaar hebt ontvangen. Dit bedrag wordt doorgegeven aan de belastingdienst, met vermelding van naam, adres en BSN. Je krijgt van CSO een melding van het doorgegeven bedrag. Je moet het ontvangen bedrag zelf aangeven bij jouw belastingaangifte, onder het  hoofdstukje ‘inkomsten uit overig werk’. Eventueel gemaakte (reis) kosten kunt u aftrekken. Zie voor informatie www.belastingdienst.nl

Worden reiskosten vergoed?

Reiskosten worden niet vergoed.

Ik wil graag na afloop weten welke producten het waren, zodat ik een lekker product in het vervolg kan kopen.

Je kunt dat altijd na afloop van de test aan ons vragen. Het kan zijn dat de producten (nog) niet verkrijgbaar zijn in de supermarkt. 

Kan ik de resultaten van de testen krijgen? Ik ben wel geïnteresseerd in welk product het lekkerste wordt gevonden.

De testen worden meestal uitgevoerd voor een opdrachtgevers die hun resultaten niet openbaar willen maken. Een enkele keer worden de testresultaten in een krant of tijdschrift gepubliceerd.

Wat doen jullie met het eten dat overblijft van de testen?

We geven het weg aan mensen in de buurt en aan de voedselbank. Er wordt zo weinig mogelijk weggegooid.

Ik begrijp het scoreformulier (toch) niet.

Mocht je vragen over het scoreformulier hebben, mail of vraag het ons voor of na de test, zodat wij je uitleg kunnen geven.